Кламер БГ - Новини: Шанс за 5 хил. евро награда в студентския конкурс GoGreen 2023

Шанс за 5 хил. евро награда в студентския конкурс GoGreen 2023

България

|
Четв, 06 Апр 2023г. 15:07ч.
Шанс за 5 хил. евро награда в студентския конкурс GoGreen 2023

Шанс за 5 хил. евро награда в студентския конкурс GoGreen 2023

Студентски отбори от български университети с устойчиви и иновативни проекти за развитие на бъдещето ще могат да се борят за награда от 5000 евро, международно пътуване и представяне на идеята си пред шефове от лидера в дигитализацията на енергийния мениджмънт и автоматизацията "Шнайдер Електрик" (Schneider Electric), Компанията обяви в четвъртък старта на кандидатстването за международния студентски конкурс GoGreen.

Отборното състезание е насочено към студенти, които следват в бакалавърски програми по бизнес, инженерни специалности, маркетинг и иновации. Най-добрите идеи ще преминат през следващите фази на конкурса, където участниците ще работят с ментори и ще имат възможност да решават световно значими казуси.

"Бъдещите поколения са тези, които ще градят утрешния ден. Затова поканата да се включат в студентското състезание GoGreen е именно към тях. Ще се радваме, ако то провокира креативно мислене и смели идеи за по-устойчиво бъдеще и най-вече активно участие на студенти от България", коментира Елена Ватрачка, мениджър "Човешки ресурси" в "Шнайдер Електрик България".

Крайният срок за кандидатстване по региони е 10 май 2023 г., а студентите могат да кандидатстват онлайн.

Голямата награда за отбора-победител в GoGreen за Европа е 5000 евро, сребърният медалист също ще спечели възможност за представяне на проекта и паричната награда от 3000 евро. Останалите финалисти ще получат шанс за платен стаж в Schneider Electric и присъствие на менторски сесии с експерти от компанията.

Оценката на проектите ще става в периода 11-24 май, а менторските сесии ще се проведат до 14 юни. На тази дата са и регионалните финали, а ден по-късно ще се обяви европейският победител.

mediapool.bg