Кламер БГ - Новини: Хирургът Асен Балтов се отказа от депутатското си място

Хирургът Асен Балтов се отказа от депутатското си място

България

|
Ср, 05 Апр 2023г. 09:49ч.
Хирургът Асен Балтов се отказа от депутатското си място

Асен Балтов, снимка БГНЕС

Ортопедът хирург Асен Балтов, който бе избран за народен представител от ГЕРБ, обяви в сряда, че се отказа от депутатското си място.

"Поради нормативни ограничения , обаче народният представител няма право да бъде на друг трудов договор, дори и да е лекар. В този смисъл взех решение да се откажа от депутатското си място, защото считам, че ще бъда по-полезен за хората и обществото като лекар- ортопед травматолог“, написа проф. Балтов и благодари на всички, които са го подкрепили.

“Надявам се хората, които са ме подкрепили да не бъдат разочаровани, защото по-голяма част от тях са мои пациенти, приятели, които знаят, че каузата ми в живота е да помагам на хората, без значение дали е на болничен или парламентарен терен“, допълни той.

Балтов бе избран за депутат през листата на ГЕРБ в столичния 23 МИР.

Той бе шеф на “Пирогов“ по време на управлението на ГЕРБ и дори бе пасажер в джипката на премиера по време на най-тежката фаза на пандемията. През 2021 година Балтов спечели конкурса за още един мандат като шеф на болницата, но бе уволнен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

После Балтов

стана депутат от ГЕРБ, но се върна на работа в болницата на граждански договор. Междувременно съдът обяви уволнението на Балтов за незаконосъбразно, а ръковоството на "Пирогов" обяви, че не смята да обжалва.

mediapool.bg