Кламер БГ - Новини: Министър Динкова спаси или "удави" костенурка - напъни за истерия във фейсбук насред бедствието

Министър Динкова спаси или "удави" костенурка - напъни за истерия във фейсбук насред бедствието

България

|
Четв, 07 Септ 2023г. 17:14ч.
Министър Динкова спаси или "удави" костенурка - напъни за истерия във фейсбук насред бедствието

Туристическият министър Зарица Динкова посети района на бедствието в сряда. Сн. БГНЕС

Дали туристическият министър Зарица Динкова е удавила сладководна костенурка в морето или я е спасила от бедствието, оставяйки я край реката. За всеки здравомислещ човек това би било последното нещо, от което би се интересувал в деня след опустошителния порой в община Царево, който отне живота на четирима човека, отнесе в морето коли, каравани и плажни съоръжения, наводни улици, къщи, хотели и постави на изпитание хиляди жители и туристи в района.

На фона на факти за безобразията, допуснати от властите в Царево (община, контролирана години наред от ГЕРБ) – и запушените дерета, и презастрояването, и изливащите се в морето фекални тръби, във Фейсбук се заформи нещо като кампания срещу министър Динкова.

Повод за заяжданията с нея стана посещението й на 6-и септември в бедстващите зони и включването й в разчистването на плажната ивица. На един от кадрите се вижда, че министър Динкова носи костенурка.

Възмутен потребител на Фесбук я упрекна, че не е направила разлика и в ръцете ѝ е сладководна костенурка, а не морска и в опит да спаси животното, министърката реално го е удавила.

Зарица Динкова опроверга тези твърдения.

Министърът: Костенурките са добре

"Искам да уверя коментаторите във фейсбук, че костенурките са добре. Оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани или повлечени от боклуците в морето. Вярвам, че всеки нормален човек би го направил!", написа тя във Фейсбук.

Съболезнования към близките на жертвите

Зарица Динкова изказва своите съболезнования към семействата и близките на четирите жертви на наводненията:

"Щетите тепърва ще се изчисляват, но човешкото страдание няма цена. В такива моменти най-важно е да бъдем хора и всеки да помогне с каквото и както може. Затова отидох и аз. В качеството си на министър смятам, че съм длъжна да бъда там, където има проблем".

"Десетки семейства и фирми, които имат ресторанти, плажни заведения, хотели имат в момента нужда от помощ и съдействие, за да се справят с последствията. Министерство на туризма и аз лично ще направим всичко, което зависи от нас, за да помогнем в тази ситуация. Смятам, че това е истински важното”, заключи министърът.

На 6-и септември Зарица Динкова огледа на място в Царево пораженията от бедствието.

mediapool.bg