Кламер БГ - Новини: Съветник на Тагарев е проверяван заради скандал с дете в "Пирогов"

Съветник на Тагарев е проверяван заради скандал с дете в "Пирогов"

България

|
Вт, 29 Авг 2023г. 21:23ч.
Съветник на Тагарев е проверяван заради скандал с дете в "Пирогов"

Снимка: БГНЕС

Съветникът на военния министър Тодор Тагарев – Мустафа Емин – е проверяван заради среднощен скандал с дете в "Пирогов". За разправията съобщиха от болницата, споделяйки във фейсбук разказ на медицинска сестра очевидец. Тя твърди, че в понеделник вечерта Емин е отишъл с детето си, което имало рана на главата. Според нея Емин се държал арогантно и скандално. Тя разказва, че е поискал друго дете да бъде изведено от шокова зала, за да бъде прегледано неговото. Заплашвал персонала със здравния министър и вдигнал скандал, за да получи документи.

От военното министерство заявиха, че по случая е назначена проверка, за да се установи какво точно се е случило.

"Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия".

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев също обеща, че случаят ще бъде проверен, коментирайки поста на "Пирогов".

Според неофициална информация на Mediapool Емин е заявил, че е бил много притеснен, защото детето му си ударило главата и имало кървяща рана.

Емин е кадър на "Да, България". Бил е кандидат депутат от Кърджали. След изборите е назначен като съветник във военното министерство.

Във вторник той не отговаряше на телефонния номер, посочен във фейсбук-профила му.

Във вторник вечерта той написа пост във фейсбук, в който отрече да се е опитал да изкара друго дете от залата. Призна, че може да е бил по-емоционален заради пострадалото си дете.

"Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие", заяви той.

От "Да, България" заявиха, че не толерират злоупотребата с власт по какъвто и да е начин.

"Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията. С оглед необходимостта от пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около този случай е сезирана е Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията", казаха от там.

И от лечебното заведение излязоха с позиция, в която се казва: "Болница "Пирогов" е обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага й пациент по установени, важащи за всички, медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи. Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури".

mediapool.bg