Кламер БГ - Новини: Спрете да публикувате пиянски глупости, каза Кулеба на Медведев

Спрете да публикувате пиянски глупости, каза Кулеба на Медведев

Война в Украйна

|
Ср, 10 Май 2023г. 15:39ч.
Спрете да публикувате пиянски глупости, каза Кулеба на Медведев

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев, който наскоро призова за убийството на украинския президент Володимир Зеленски, не трябва да пие и да публикува в социалните мрежи, заяви външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба.

"Медведев трябва да пие по-малко водка, преди да влезе в Телеграм", каза Кулеба в интервю за германското издание "Билд", публикувано в сряда и цитирано от сайта "Политико".

Медведев, който в момента е заместник-ръководител на руския Съвет за сигурност - пряко подчинен на руския президент Владимир Путин - има "определена роля в характера на стратегическите комуникации на Русия", добави Кулеба.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев, който преди това е бил и министър-председател, редовно прави противоречиви коментари за външната политика и войната в Украйна в социалните медии.

Има мнения, че така той се опитва да съхрани известна политическа значимост, като същевременно изглежда по-радикален от Путин, и по този начин легитимира решенията на настоящия руски президент.

След предполагаемата атака с дрон срещу Кремъл миналата седмица, Медведев заяви, че "не са останали други възможности освен физическото ликвидиране на Зеленски и неговата клика". Този коментар бе публикуван в неговия Телеграм канал. (Русия твърди, че Украйна е отговорна за нападението, но Киев отрича).

През март, след като Международният наказателен съд издаде международна заповед за арест на Путин за военни престъпления, Медведев заяви, че базираният в Хага съд е "мизерна международна организация" и допусна, че Русия ще я бомбардира със свръхзвукова ракета.

Евентуален арест на руския президент, добави той няколко дни по-късно, би бил "обявяване на война". Например, ако Путин бъде арестуван по време на посещение в Германия, Медведев заяви, че "всички наши ракети и т.н. - ще полетят към Бундестага, към кабинета на канцлера".

mediapool.bg