Кламер БГ - Новини: БФС уволни националния селекционер Младен Кърстаич

БФС уволни националния селекционер Младен Кърстаич

Спорт

|
Четв, 26 Окт 2023г. 16:35ч.
БФС уволни националния селекционер Младен Кърстаич

Младен Кърстаич, Сн. БГНЕС

Договорът на националния селекционер на България по футбол Младен Кърстаич и неговия екип беше прекратен в четвъртък по време на заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Техническият директор на БФС Георги Иванов обяви, че решението е било взето единодушно от всички членове на управата. Основната причина са незадоволителните резултати на националния отбор в Европейските квалификации. Името на новия национален селекционер ще стане ясно на 1-и ноември, когато БФС ще свика специален брифинг, за да го представи, съобщиха още от централата след края на съвещанието.

"След резултатите, които националният отбор постигна в Европейските квалификации, решението да бъде прекратен договора на треньора Кърстаич беше единодушно днес. Всички сме разочаровани от това, което се случи. Това беше естественият начин, за да излезем с това решение. Знаете, че Изпълкомът е колективен орган, който трябва да се събере. Първо се събра изпълнително бюро, след това Изпълком, така че имахме една седмица време, за да решим какво ще правим. Преговаряме с треньор и мисля, че сме на финалната права. Но след като го няма окончателното решение, не е коректно да го обявим. На 1-и ноември ще бъде обявен новият селекционер", заяви техническият директор на БФС Георги Иванов.

Той смята, че следващият селекционер на националния отбор трябва да продължи линията от състав с млади играчи, наложен от Младен Кърстаич. Но също така надеждите са, че наследникът на сръбския селекционер на България да стабилизира отбора и резултатите да се подобрят.

Младен Кърстаич изкара на поста 1 година. България е пред негативен рекорд – без победа в квалификационна кампания от 1950-а година насам.

mediapool.bg