Кламер БГ - Новини: Видео показа как "Хамас" взима и малтретира израелски заложници

Видео показа как "Хамас" взима и малтретира израелски заложници

Свят

|
Нед, 08 Окт 2023г. 12:32ч.
Видео показа как "Хамас" взима и малтретира израелски заложници

Видео показа как

Видеоклипове с окървавена жена, която войници на "Хамас" взимат за заложник, разпространи “Уолстрийт Джърнъл+ в неделя. Видеото показва как пленени израелци са малтретирани в каросерията на "Тойота".

В събота палестинската ислямистка групировка "Хамас" предприе най-голямата атака срещу Израел от години, убивайки повече от 100 души при изненадващ ракетен обстрел, комбиниран с проникването на палестински бойци в израелски градове, съобщиха световните агенции. Израелски медии съобщават за най-малко 100 убити израелци, има данни и за убити палестински бойци. Ранените израелци са няколкостотин души. Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че "Израел е във война" и че ще победи, а врагът ще бъде наказан.

Въоръженото крило на палестинското ислямистко движение "Хамас" изстреля в събота сутринта стотици ракети по Израел от ивицата Газа, които задействаха сирените за въздушна тревога в цялата страна.

Това сложи край на примирието, което беше до голяма степен спазвано след продължилата пет дни конфронтация между Израел и палестинците от Газа през май тази година.

mediapool.bg