Кламер БГ - Новини: Свидетел твърди, че шофьорът, блъснал Милен Цветков, задрямал на волана

Свидетел твърди, че шофьорът, блъснал Милен Цветков, задрямал на волана

България

|
Ср, 12 Май 2021г. 18:37ч.
Свидетел твърди, че шофьорът, блъснал Милен Цветков, задрямал на волана

Кристиян Николов, обвиняем за умишленото причиняване на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е задрямал на волана преди инцидента. Това заяви пред съда един от свидетелите – Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Иванов-младши пътуваше в джипа на Николов заедно с приятелката му Симона. След катастрофата той избяга. По-късно бе задържан и привлечен към отговорност за лъжесвидетелстване. След това обвиненията бяха свалени.

В сряда Иванов заяви пред съда, че с периферното си зрение видял червения светтофар, обърнал се към Николов и видял, че е със затворени очи и клюмнала глава.

Прокуратурата твърди, че младият мъж не е направил никакъв опит да спре и с почти 100 км. в час е ударил колата на чакащия Цветков.

Разказът на Иванов обаче липсваше в първоначално дадените показания.

"Никой не го е питал Кристиян в какво състояние е бил. Помните каква беше обстановката. Георги Иванов и Симона бяха с обвинения за лъжесвидетелстване. Шумотевицата беше много голяма и е абсолютно нормално за един млад човек в такава ситуация, някои неща да не си спомня, да си ги припомни по-късно", коментира след заседанието адвокатът на Николов Константин Симеонов.

Според адвокатите на семейството на Цветков тези показания не се потвърждават от другите доказателства по делото.

mediapool.bg