Кламер БГ - Новини: Ресторант "Кораба" на плажа в Кранево се оказа незаконен

Ресторант "Кораба" на плажа в Кранево се оказа незаконен

България

|
Пет, 15 Юли 2022г. 15:39ч.
Ресторант "Кораба" на плажа в Кранево се оказа незаконен

Ресторант

Изграденият ресторант "Кораба" на плажа "Кранево Юг-2" е незаконен. Това е установила проверка на Регионалната дирекция за национален и строителен контрол (РДНСК) във Варна по сигнал на граждани и община Аксаково.

Проверката е направена на 11 юли на преместваем обект "павилион", разположен на плажа в Кранево.

Установено е, че за територията на плажа няма одобрена схема от министъра на туризма и за обекта няма издадено разрешение за поставяне от главния архитект на община Аксаково.

В павилиона, на който пише - "Ресторант "Кораба", са поставени дървени маси с пейки. Приблизителните размери на изградената на плажа постройка са 15 метра дължина, 6 метра ширина и 3 метра височина. Електрозахранването се осигурява от съседното бистро, което е на 3 метра разстояние, се казва в съобщението на ДНСК.

На нарушителите е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство за издаване на заповед за премахване на незаконния преместваем обект.

Инспектори на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извършват от 1 юни засилени проверки на преместваемите обекти по плажовете. Те ще продължат до края на летния сезон.

mediapool.bg