Кламер БГ - Новини: Ремонт на магистрала "Тракия" ограничава движението между Пловдив и Чирпан

Ремонт на магистрала "Тракия" ограничава движението между Пловдив и Чирпан

България

|
Вт, 08 Май 2018г. 07:30ч.
Ремонт на магистрала "Тракия" ограничава движението между Пловдив и Чирпан

От 8 до 10 май движението в участъка между Пловдив и Чирпан на магистрала "Тракия" ще бъде ограничено за тежкотоварни автомобили.

Причината е ремонт в участъка от 133 до 155 километър, който е строен преди повече от 20 години и е в лошо състояние, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението в посока Бургас ще се пренасочи към пътен възел "Пловдив - Изток", по стария път І-8, ще стига до село Поповци и от там ще се качва на второкласния път номер 66, а на пътен възел "Плодовитово", тежкотоварните автомобили обратно ще слизат на магистралата.

От същото място ще се отбива и движението в посока Софияи на пътен възел "Пловдив - Изток" тировете ще могат отново да се качат на магистралата.

Преминаването през някои участъци на магистрала "Тракия" е изпитание за шофьорите. Пътят е на вълни, има дупки и друса.

Освен преасфалтиране в участъка от 133-я до 155-я километър се предвижда отводняване и подмяна на мантинелите и пътните знаци.

Ще се работи поетапно, като първо ще се ремонтира платното в посока Бургас, а движението на леките автомобили ще бъде двупосочно в лентата към София.

Плановете на пътната агенция са дясно платно в посока Бургас да бъде готово до края на май. След това движението ще бъде прехвърлено по ремонтираното платно и ще започне ремонта по другото платно, кето трябва да е готово до края на юни.

В отсечката, която ще се ремонтира, максимално допустимата скорост за леките автомобили ще бъде 70 километра в час.

В останалите проблемни участъци на магистралата между Пловдив и Стара Загора ограничението остава 90 километра в час.

mediapool.bg