Кламер БГ - Новини: Президентът на Бразилия заедно с част от министрите си планира скокове с парашут

Президентът на Бразилия заедно с част от министрите си планира скокове с парашут

Свят

|
Пет, 25 Дек 2020г. 08:53ч.
Президентът на Бразилия заедно с част от министрите си планира скокове с парашут

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро обяви във Фейсбук, че планира да скочи с парашут заедно с няколко министри от правителството, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Болсонаро каза, че скокът е планиран за януари или началото на февруари в Бразилия и че така иска да си спомни за доброто старо време на службата си в десантните войски.

По време на редовното си седмично обръщение в ефир 65-годишният политик уточни, че е поканил с него да скочат министри, които също са бивши военни

Болсонаро спомена министрите на отбраната Фернандо Азеведо е Силва, на здравеопазването и. д. ген. Едуардо Пазуело, както и ръководителя на правителствения секретариат Луис Едуардо Рамус.

Президентът каза, че общият скок, целящ укрепване на колективния дух, ще бъде в почивен ден, за да не се отклонява никой от задълженията си.

Държавният глава и министрите ще скочат от самолет КС-390.

Болсонаро, който влезе в политиката от въоръжените сили, се гордее с военното си минало. Като младеж той е учил в кадетската подготвителна школа на сухопътните войски, а след това и във Военната академия Агуляс-Неграс в щата Рио де Жанейро, която завършва през 1977 г.

Политикът е служил в артилерията и в десантните войски. Завършва военната си служба с чин капитан през 1988 г.

mediapool.bg