Кламер БГ - Новини: Повече рециклат в опаковките на свои марки предвижда "Кауфланд"

Повече рециклат в опаковките на свои марки предвижда "Кауфланд"

Greenpool

|
Пет, 19 Ноем 2021г. 18:21ч.
Повече рециклат в опаковките на свои марки предвижда "Кауфланд"

Повече рециклат в опаковките на свои марки предвижда

Използваните рециклирани материали в опаковките на собствени продукти да нараснат от 20 на 25 на сто до 2025 г., реши групата Schwarz, част от която е "Кауфланд България", съобщиха от веригата в петък.

Това се предприема на база изводи от доклад Global Commitment 2021 на фондация "Елън Макартър". Инициативата цели преминаване към кръгова икономика, а групата Schwarz се присъедини към нея през 2018 година.

Серия от мерки са допринесли за това в опаковките на собствените марки продукти на компаниите от групата да се използва средно 13 процента по-малко пластмаса. Мерките включват отстраняване на пластмасата от опаковките, като например премахване на пластмасови капаци за еднократна употреба при млека и други напитки, замяна на пластмасови опаковки с хартиени, продажба на неопаковани плодове и зеленчуци. В момента неопаковани са 57% от плодовете и зеленчуците във всички вериги на "Кауфланд".

Групата ще продължава да намалява ползването на пластмаса и да използва рециклирани материали и затова е решила да увеличи на 25% на сто целите са за включване на рециклат в опаковките на продуктите на собствените марки до 2025 година.

mediapool.bg