Кламер БГ - Новини: Още един депутат от ПП-ДБ подаде оставка заради друг пост

Още един депутат от ПП-ДБ подаде оставка заради друг пост

България

|
Пет, 28 Юли 2023г. 15:00ч.
Още един депутат от ПП-ДБ подаде оставка заради друг пост

Още един депутат от ПП-ДБ подаде оставка заради друг пост

Петър Петров от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) беше освободен от депутатското му място по негово желание. Това стана в началото на пленарното заседание в петък.

По неофициална информация се очаква Петров да бъде назначен за зам.-председател на ДАНС и по тази причина е подал оставка като народен представител.

Според публикуваната на сайта на ПП-ДБ информация Петров има повече от 17 години опит като служител в службите за сигурност. От 2004 до 2008 г. е работил в Национална Служба "Сигурност" – МВР, а след създаването на ДАНС продължава кариерата си там до 2022 година. По време на кабинета "Петков" Петров е бил съветник в кабинета на премиера и секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Петров влезе в парламента, след като Лена Бориславова се отказа от мястото си на народен представител с аргумента, че ще се занимава с подготовката на ПП за предстоящите местни избори.

По-рано този месец още двама депутати от ПП-ДБ напуснаха парламента, за да поемат други постове. Първо Ивайло Шотев подаде оставка, за да стане зам.-министър на икономиката. След това Андрей Гюров бе избран за подуправител на БНБ и така оваканти още едно депутатско място.

И тримата народни представители, които напуснаха парламента в последния месец, са от "Продължаваме промяната".

В петък се заклеха двама нови народни представители, които заемат освободените от Гюров и другия избран за подуправител на БНБ – Петър Чобанов от ДПС.

Димитрина Любомирова Хаджиева-Недина зае мястото на Андрей Гюров като депутат от ПП-ДБ, а Валентин Йовков Тончев - това на Петър Чобанов в групата на ДПС.

Недина e юрист с над 25 години практика като адвокат, а Тончев е експерт по международни отношения.

mediapool.bg