Кламер БГ - Новини: Отличие за приноса си в развитието на образованието получи "Виваком"

Отличие за приноса си в развитието на образованието получи "Виваком"

Общество

|
Пет, 07 Юли 2023г. 15:27ч.
Отличие за приноса си в развитието на образованието получи "Виваком"

Любомир Малоселски (вдясно) приема отличието за приноса на компанията в образованието, сн. Виваком

Приз, заради оказваната вече две години подкрепа на Олимпийските отбори по природни науки чрез последните издание на инициативата си "Жълти стотинки", получи "Виваком". Телекомът бе отличен в категория "Принос за развитие на образованието" на наградите за социално отговорно предприемачество "Бизнес хонорис кауза" в кампания на "24 часа".

"Виваком" има редица програми, чрез които дава възможност на младите хора да развиват своите знания, умения и таланти още докато учат - лятната ни стажантска програма, техническата академия, практикантската програма и други. Но признанието за инициативата Операция „Жълти стотинки“ има и огромна емоционална стойност за нас, защото е свързано и с подкрепата на невероятните надежди от Олимпийските отбори по природни науки, които "Виваком" подкрепя при подготовката им за участие в международни състезания", коментира Любомир Малоселски, Директор "Продукти и услуги" в компанията, след приемането на наградата.

В края на юни "Виваком" отбеляза десетото юбилейно издание на Операция "Жълти стотинки" и подкрепи с над 53 000 лв. подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика, химия и млади физици в различни международни състезания.

През годините телекомът е подкрепил чрез операция "Жълти стотинки" с над 790 хил. лв. значими социални каузи, които променят живота на деца в неравностойно положение към по-добро или подкрепят младите хора в разгръщането на техните таланти.

Средства са предоставени за създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм; изграждане и функциониране на 2 центъра за временно настаняване от семеен тип за изоставени бебета - проект на фондация "Надежда за малките"; изграждане и функциониране на 2 наблюдавани жилища за временен подслон на младежи, напуснали домовете за сираци - проект на Фондация за социална промяна и включване; и подпомагане на функционирането на "Център за Надежда" за деца с множествени увреждания в София - проект на фондация "I can too".

Кампанията "Бизнес хонорис кауза" на изданието "24 часа" отличава социално отговорните компании, които повишават качеството на живот в регионите в страната, където развиват дейността си. Тези компании подпомагат училища, болници, възстановяват културно-исторически обекти, грижат се за природата, организират стажантски програми, помагат на деца, лишени от родителски грижи.

mediapool.bg