Кламер БГ - Новини: "Това е мръсна игра". Netflix пуска документалната поредица за Хари и Меган

"Това е мръсна игра". Netflix пуска документалната поредица за Хари и Меган

Общество

|
Вт, 06 Дек 2022г. 16:25ч.
"Това е мръсна игра". Netflix пуска документалната поредица за Хари и Меган

В британския кралски двор се води "мръсна игра" и изтича вътрешна информация. Това казва британският принц Хари в трейлъра на дългоочакваната документална порециа на Netflix. Тя е посветена на херцога и херцогинията на Съсекс Хари и Меган и стартира този четвъртък.

Документалната поредица е от 6 епизода, разделени на две части. Първите три епизода ще излязат този четвъртък, точно три месеца след смъртта на Елизабет II, а останалите - на 15 декември.

Tрейлърът, публикуван в понеделник, започва с гласа на принц Хари, който казва: "Наистина е трудно да погледнеш назад и да си кажеш: "Какво, по дяволите, се случи?". В трейлъра принц Хари казва още, че в кралското семейство има йерархия, изтичане на информация, но и подхвърляне на истории. "Това е мръсна игра."

Говорейки за съпругата си и за покойната си майка Даяна, чийто образ се забелязва в трейлъра, херцогът на Съсекс добавя: "Болката и страданието на жените, които се омъжват в тази институция - това е лудост. Бях ужасен, не исках историята да се повтаря. Никой не знае цялата истина. Ние знаем пълната истина."

В трейлъра се появяват и външни коментатори, които намекват за част от темите в поредицата, като един от тях споделя: "Става дума за омраза. Става дума за раса", а друг добавя: "Имаше война срещу Меган, която отговаряше на плановете на други хора".

В тийзъра, публикуван от Netflix преди 5 дни, се виждат непоказвани досега снимки на Хари и Меган. На някои от тях херцогинята очевидно плаче, а в една от сцените Хари е с наведена назад глава, докато съпругата му изглежда избърсва сълзите си с две ръце.

Други, по-щастливи кадри показват Хари, който свири на китара за съпругата си, двойката на поход, бременната Меган, сватбен танц и споделена целувка в кухнията.

След като Хари и Меган се оттеглиха от кралските задължения преди две години и се преместиха да живеят в Калифорния, те предизвикаха критики към британската монархия и обвинения в расизъм, отбелязва Ройтерс.

Принцът е споменавал, че вече почти не общува с останалите членове на семейството, най-вече с баща си, крал Чарлз, и с по-големия си брат- принц Уилям.

Бъкингамският дворец все още не е направил изявления относно документалната поредица. Последният път, когато Хари и Меган говориха за себе си и отношенията си с другите кралски особи, бе в интервю за Опра Уинфри през март 2021 г. Участието им предзвика голяма криза в кралската институция.

След интервюто Бъкингамският дворец обеща да се заеме сериозно с повдигнатите от тях въпроси, като същевременно отбеляза остро, че "някои спомени може да се различават". Няколко дни по-късно принц Уилям също заяви: "Ние съвсем не сме расистко семейство", отбелязва Ройтерс.

В изявлението на Netflix относно сериите за Хари и Меган се отбелязва, че това ще бъде безпрецедентна и задълбочена документална поредица, в която

херцогът и херцогинята на Съсекс споделят другата страна на своята шумна любовна история. В шест епизода са изследвани дните на ранното им ухажване и предизвикателствата, довели до това те да се чувстват принудени да се оттеглят от пълноценните си роли в британската кралска институцията.

mediapool.bg