Кламер БГ - Новини: Органите на загиналата актриса Ан Хечи са дарени

Органите на загиналата актриса Ан Хечи са дарени

Общество

|
Пон, 15 Авг 2022г. 20:42ч.
Органите на загиналата актриса Ан Хечи са дарени

Ан Хечи, сн. ЕПА/БГНЕС

Американската актриса Ан Хечи е била изключена от поддържащата живота й система, след като са били намерени подходящи пациенти, които да получат органите й, потвърди говорител на актрисата. Хечи официално бе обявена за мъртва още в петък, след като се оказа, че при катастрофа е получила тежки мозъчни увреждания, несъвместими с живота. Тялото й обаче бе поддържано, за да се намерят реципиенти за органите й.

Не се съобщава колко и кои нейни органи ще бъдат трансплантирани.

53-годишната актриса се блъсна миналия вторник жестоко с колата си в къща в Лос Анджелис и автомобилът пламна. Близо 60 пожарникари се бориха с огъня, а Хечи бе откарана в болница, където изпадна в кома, а в последствие и в мозъчна смърт

В събота полицията на Лос Анджелис заяви, че е приключила с разследването на инцидента, събрани са записите от камерите, който показват неадекватно поведение на намиращата се зад волана актриса. В организма й са били открити наркотици, а когато заподозреният за престъплението почине, разследването се закрива.

Жената, в чийто дом Хечи се разби с колата си – Лини Мишел, изрази съжалението си от смъртта на актрисата. "Новината за смъртта на Ан Хечи е съкрушителна", написа Мишел в социалните мрежи. "Цялата ситуация е толкова трагична, не наистина няма думи за това", допълни тя и изказа съболезнованията си на семейството, приятелите и децата й.

Разходите на собственичката на къщата за ремонта й са огромни и фонд вече събра от благотворителност 174 долара.

Ан Хечи е най-известна с ролите си във филмите "Вулкан", "Шест дни, седем нощи", където си партнира с Харисън Форд, и "Дони Браско" с Ал Пачино и Джони Деп.

През 1991 г. дори печели награда "Еми" за участието си в сериала "Друг свят". Участва през 1998 в римейка на филма на Хичкок "Психо".

Тя е майка на две деца, а преди години имаше връзка с тв водещата Елън ДеДженерис, която й отдаде почит.

mediapool.bg