Кламер БГ - Новини: Мая Костадинова изгрява в БНТ, а Радина Червенова - в бТВ

Мая Костадинова изгрява в БНТ, а Радина Червенова - в бТВ

Общество

|
Пет, 27 Авг 2021г. 19:00ч.
Мая Костадинова изгрява в БНТ, а Радина Червенова - в бТВ

Мая Костадинова Сн.БНТ

Бившата водеща на "Неделята на Нова" Мая Костадинова ще води новия съботно-неделен блок по БНТ, съобщи обществената телевизия.

Журналистката напусна Нова телевизия след смяната на собствеността. Тя работи в медията за кратко, докато се управляваше от братя Домусчиеви. Преди това водеше публицистични предавания в "Канал 3", свързван с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

Сега Мая Костадинова ще изгрее на екрана на БНТ в публицистичното предаване "Говори сега". То ще се излъчва всяка събота и неделя от 17 до 19 часа и ще влезе в битката за зрители с предаванията на Светослав Иванов - "120 минути" по бТВ и на "На фокус с Лора Крумова", която отново се завърна в Нова телевизия.

Стартът на новия блок на БНТ в събота и неделя ще бъде на 11 септември. Свои рубрики в него ще имат бившата ни шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева и журналиста Дими Стоянович.

Пейчева ще разговаря с най-атрактивните лица от света на спорта в "Шампионска среща", а Стоянович ще прави паралел между миналото и настоящето в рубриката "Добре забравеното".

Вдъхновяващите истории на съвременни успели българи, които с работата и откритията си променят света около нас ще бъдат представени в рубриката на Мая Костадинова "Отвъд границите".

В същото време дългогодишната водеща на БНТ още от времето на социализма Радина Червенова се завръща на малкия екран на 6 септември, но в бТВ.

Тя влиза в предаването "Преди обед" в компанията на Деси Стоянова и Сашо Кадиев. Червенова ще води свои рубрики. В понеделник ще среща зрителите с позабравени герои от миналото, а в сряда бившата новинарка ще коментира със специалисти вечните теми за човешките отношения, съобщиха от частната медия.

Млади актьори и влогъри също ще имат свои рубрики в различни предавания на телевизията.

Комикът Ненчо Илчев, когото зрителите познават от "Столичани в повече" и "Комиците и приятели", ще радва малките зрители с игри, фокуси и изненади в новата рубрика "Вълшебствата на Ненчо".

mediapool.bg