Кламер БГ - Новини: Обвиняемият за катастрофата на Околовръстното остава в ареста

Обвиняемият за катастрофата на Околовръстното остава в ареста

България

|
Вт, 20 Дек 2022г. 15:22ч.
Обвиняемият за катастрофата на Околовръстното остава в ареста

Димитър Любенов, Снимка: БГНЕС

Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното на София, при която през септември загина французин, отново бе оставен в ареста. Решението е на апелативния съд в София и е окончателно. Това е поредният отказ на магистрати да освободят мъжа, за когото се смята, че блъснал друга кола с почти 200 км/ч.

Инцидентът предизвика огромен скандал не само заради загиналия французин. След удара се разбра, че Любенов е шофирал след употреба на наркотици и алкохол. Освен това най-вероятно е бил ескортиран от полицейска патрулка. Самият той твърди, че е дал на служителите 200 лв., за да го карат след него. Преди това се обадил на дринк енд драйв. Според адвоката му обаче именно полицаите са изгонили този шофьор и Любенов трябвало да кара сам.

Случаят доведе до скандал между МВР и прокуратурата. От полицията обявиха, че прокурор не е разрешил да бъдат арестувани полицаи, заподозрени. Държавното обвинение пък отговори, че за задържането до 24 часа преценява само полицията.

Общественото внимание се фокусира в този случай и заради приликата му с катастрофата с участието на Георги Семерджиев. И при двата инцидента има съмнения за корупция и полицейски чадър. И при двата случая прокуратурата обяви, че ще разследва тези данни. От разследванията не последва нищо.

mediapool.bg