Кламер БГ - Новини: Новият варненски кмет Благомир Коцев: Във Варна няма сглобки

Новият варненски кмет Благомир Коцев: Във Варна няма сглобки

България

|
Пон, 06 Ноем 2023г. 08:53ч.
Новият варненски кмет Благомир Коцев: Във Варна няма сглобки

Благомир Коцев

Новоизбраният кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев, който детронира дългогодишния градоначалник от ГЕРБ Иван Портних, заяви в понеделник, че е бил избран изцяло с граждански вот, който е показал, че иска промяна на курса на управление.

"Това беше изборът на варненци. Това е изцяло граждански вот, който ясно заяви, че иска промяна на курса на управление на този град. Във Варна няма сглобки.", каза Коцев пред БНР.

Коцев посочи, че варненци искат "промяна на модела", защото повече от 10 години Иван Портних е управлявал града "по непрозрачен начин".

Като упрекна досегашния кмет в зависимости, Благомир Коцев декларира, че при неговото управление няма да има "задкулисни играчи, които да дърпат конците в определени посоки за развитието на града" и ще работят "прозрачно и с огромен хъс".

"Ще работя за това интересите на бизнеса и на гражданите да съвпадат.", посочи той.

Варненският общински съвет е шарен. Запитан как ще функционира, Коцев изтъкна, че мнозинствата ще се формират на базата на политики.

Тази фрагментираност няма да дава превес на нито една политическа сила и налага консенсус, а това е по-лесният начин за управление, смята досегашният областен управител и новоизбран кмет на Варна.

mediapool.bg