Кламер БГ - Новини: Мълния падна на стадион в Русе, порази две деца. Едното почина (Обновена)

Мълния падна на стадион в Русе, порази две деца. Едното почина (Обновена)

България

|
Ср, 30 Авг 2023г. 22:07ч.
Мълния падна на стадион в Русе, порази две деца. Едното почина (Обновена)

Снимката е илюстративна

Мълния падна на стадион "Дунав" в Русе и порази две деца. За инцидента потвърдиха за БТА от Областната дирекция на МВР в Русе. По-късно стана ясно, че едното от децата е починало.

Сигналът

Сигналът е подаден около 19:20 ч. тази вечер.

По първоначална информация децата са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион "Дунав", когато е завалял силен дъжд с гръмотевици.

Докато тичат към навеса, мощен гръм ги повалил. На място са били изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

От Спешна помощ съобщиха, че двете деца са на по 11 години.

Едното е транспортирано в УМБАЛ "Медика", а другото - в Университетската болница "Канев" в града.

Детето е докарано в състояние на клинична смърт

Именно детето, докарано в Университетската болница "Канев" е било в критично състояние и е починало. За него са се грижили два реанимационни екипа, съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение, предаде БТА.

Детето е било докарано в болницата в състояние на клинична смърт, без сърдечна и дихателна дейност. В продължение на час екипите са го реанимирали. Лекарите са направили всичко по силите си, но без успех, каза още Кръстева.

Второто дете, поразено от мълния в Русе, е в тежко състояние. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на УМБАЛ "Медика" в града.

Треньорът на децата: Много им е рано Господ да ги взима

"Тренират си децата и падна един гръм, аз бях на съседното игрище. Отидохме веднага, колко съм давал изкуствено дишане. Линейките дойдоха, дишаха децата. Чакаме, много им е рано Господ да ги взима. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо", каза Мариян Тодоров, ст. треньор на "Дунав 2", който е бил на стадиона с децата, които бяха ударени от мълния тази вечер в Русе.

По думите му едното дете се оправило, а другото също започнало да диша, но то поело мълнията и панталонките му отзад били изгорели.

Веднага след инцидента е подаден сигнал към тел. 112 от треньорите, както и от съсед от жилищен блок, който е видял отгоре какво е станало.

Останалите деца, които са били на тренировката, са силно стресирани. На място са били извикани родителите им, за да ги приберат у дома. От клуба на този етап отказаха да коментират, тъй като всички са в шок от инцидента.успех, каза още Кръстева.

mediapool.bg