Кламер БГ - Новини: Младите лекари от Covid-отделенията автоматично ще стават специализанти

Младите лекари от Covid-отделенията автоматично ще стават специализанти

Коронавирус

|
Вт, 19 Окт 2021г. 17:53ч.
Младите лекари от Covid-отделенията автоматично ще стават специализанти

Младите лекари от Covid-отделенията автоматично ще стават специализанти

Младите лекари, които работят в реанимациите и инфекциозните отделения, обслужващи пациенти с Covid, да получат правото автоматично да бъдат зачислени за специализация на мястото, където работят, без да е необходимо провеждането на конкурс. Такава промяна обеща министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров при посещението си в "Александровска" болница във вторник.

Това ще бъде инициирано още през следващите дни, защото в момента възможността им за специализация е ограничена, тъй като те през цялото време са ангажирани с трудовата си дейност в болниците, каза Кацаров.

"Ще се постарая за всеки работещ в Covid-отделенията - лекари, сестри, санитари, целия персонал, който е ангажиран в Covid-отделенията в цялата страна, да потърсим възможност за някаква почивка на тези хора", обеща още той.

"Смятам, че е редно нашата държава да ги подкрепи в този тежък момент", заяви Кацаров.

"Хората, които работят в Covid-отделенията и в реанимациите, е добре да бъдат подкрепени от държавата. И ако не искаме другите лечебни дейности да страдат, нека да се ваксинираме, нека да спазваме ограничителните мерки, за да намалим натиска върху болниците, за да могат лекарите да лекуват и другите хора. Това зависи от всички нас", коментира още здравният министър.

mediapool.bg