Кламер БГ - Новини: Меджидиев се обяви за държавно финансиране на детското здравеопазване

Меджидиев се обяви за държавно финансиране на детското здравеопазване

България

|
Вт, 29 Ноем 2022г. 15:40ч.
Меджидиев се обяви за държавно финансиране на детското здравеопазване

Меджидиев се обяви за държавно финансиране на детското здравеопазване

Нужно е държавно финансиране за детското здравеопазване. Това коментира служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, който участва във вторник в откриването на 20-ото юбилейно издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", чийто старт беше даден от президента Румен Радев в Многопрофилната областна болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

"Ще направя всичко възможно като министър на здравеопазването в служебния кабинет да бъдат заделени средства от Министерството на здравеопазването и от държавата за увеличаване на ресурса за детско здравеопазване, тъй като детското здравеопазване е част от националната сигурност", посочи той. По думите му това не е кауза, а задължение на всички като нация за изграждане на едно здраво общество.

Той посочи, че е бил впечатлен от отделението по неонатология в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", където сърцатият екип работи с оборудване, за което кампанията "Българската Коледа" в предишни години е помогнала.

Министър Меджидиев се ангажира да разговаря с всички парламентарни групи в Народното събрание за допълнително финансиране, не през НЗОК, а от държавата, за детското здравеопазване. По думите му кампанията "Българската Коледа" е моторът, който трябва да задейства всички останали механизми.

mediapool.bg