Кламер БГ - Новини: МВР иска мачът между двете ЦСКА да не се играе в Бистрица

МВР иска мачът между двете ЦСКА да не се играе в Бистрица

България

|
Четв, 09 Март 2023г. 17:56ч.
МВР иска мачът между двете ЦСКА да не се играе в Бистрица

Снимка: БГНЕС

Престоящият мач между футболните отбори на ЦСКА-1948 и ЦСКА-София е рисков и не бива да се играе стадиона в Бистрица, заявиха от МВР. От съобщението им става ясно, че спортното съоръжение и самото село нямат капацитет за очаквания брой фенове. Това повишава опасността от нарушения на обществения ред.

Становището на полицията е било представено на междуведомствената група с БФС. Има и писмо от столичната дирекция.

"И в двете писма категорично се заявява позицията подобни футболни двубои да се провеждат на съоръжения, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би позволило гарантиране на сигурността на гражданите и обществения ред", пише в съобщението на МВР.

От БФС са отказали да преместят срещата. Това се разбира от пост на ЦСКА-София във фейсбук, които също са настоявали срещата да се играе на друго място.

"Единственият аргумент, който получихме в защита на съвместното решение на футболната централа и клуба домакин, беше "запазване на спортния феърплей". Като примери бяха изтъкнати проведените срещи с "Левски" и "Лудогорец" в Бистрица. Тези сравнения намираме за нелепо оправдание", написаха от клуба.

mediapool.bg