Кламер БГ - Новини: САЩ обмислят задължително ваксиниране за федералните служители

САЩ обмислят задължително ваксиниране за федералните служители

Коронавирус

|
Ср, 28 Юли 2021г. 12:56ч.
САЩ обмислят задължително ваксиниране за федералните служители

Джо Байдън

Американският президент Джо Байдън заяви, че правителството му обмисля дали да въведе задължение за федералните служители да се ваксинират срещу ковид, предаде Ройтерс.

"Това се обмисля в момента", каза Байдън в отговор на журналистически въпрос дали правителството планира въвеждането на подобна мярка.

Здравните власти на САЩ призоваха американците, които са напълно ваксинирани, отново да носят предпазни маски в някои случаи. Причината за този призив е бързото разпространение на варианта Делта на коронавируса.

Говорителката на Белия дом Джен Саки заяви в понеделник, че американското правителство все още няма становище по въпроса дали ще е законно президентът Байдън да въведе задължение за федералните служители да се ваксинират.

Очаква се Байдън да обяви утре "новите стъпки", които ще трябва да следват американците в борбата с коронавируса. Това стана от изявление на американския президент.

"През това време поставянето на повече ваксини и носенето на предпазни маски в районите, които са засегнати най-сериозно от варианта Делта, ще ни позволи да избегнем карантините", изтъкна Байдън.

"За разлика от миналата година, сега разполагаме както с научното знание, така и с инструментите за предотвратяване на разпространението на заразата", каза още американският президент.

mediapool.bg