Кламер БГ - Новини: Русия се готви да обяви неработна седмица заради коронавируса

Русия се готви да обяви неработна седмица заради коронавируса

Коронавирус

|
Вт, 19 Окт 2021г. 15:32ч.
Русия се готви да обяви неработна седмица заради коронавируса

Татяна Голикова

Вицепремиерът на Русия Татяна Голикова смята да се обърне към президента Путин с предложение за обявяване на неработна седмица от 30 октомври до 7 ноември с цел борба с разпространението на коронавируса, предаде РИА „Новости”.

На заседание на координационния съвет за борба с вируса ся добави, че за региони със сложна епидемиологична ситуация предлага неработните дни да се въведат още от тази събота – 23 октомври.

След почивните дни през ноември трябва отраслите да се отварят внимателно, каза Голикова.

Тя предложи на работодателите за месец да изпратят вкъщи неваксинираните си служители на възраст над 60 години. На регионите се препоръчва да изпратят неработещите и неваксинирани пенсионери в самоизолация.

Според вицепремиера на работещите трябва да се дават по два почивни дни за ваксинация.

Тя смята, че, като се имат предвид и прекаралите болестта, нивото на имунитета в страната е малко над 45%. Агенцията припомня, че президентът Путин отдавна бе препоръчал до есента този показател да достигне 80%.

Утре Голикова ще представи предложенията си на президента.

Русия съобщи днес, че за пореден ден е регистрирала рекорден брой смъртни случаи на фона на скок в броя на заразените, предаде Ройтерс.

Руският щаб за борба с коронавируса съобщи за 1015 починали от коронавирус - най-голям брой на дневна база от началото на пандемията, както и за 33 740 новозаразени през последните 24 часа.

mediapool.bg