Кламер БГ - Новини: Опашки за ваксини след обявяването на мерките (снимки)

Опашки за ваксини след обявяването на мерките (снимки)

Коронавирус

|
Ср, 20 Окт 2021г. 14:58ч.
Опашки за ваксини след обявяването на мерките (снимки)

Опашки за ваксини след обявяването на мерките (снимки)

Опашки от желаещи да се ваксинират се извиха пред имунизационни пунктове в страната в сряда след обявените от здравния министър мерки, които предвиждат от четвъртък достъпа до редица закрити обекти да става само със зелен сертификат за имунизация, преболедуване или отрицателен тест за Covid-19.

Пред ваксинационния пункт на столичната болница "Света Анна" опашка имаше още от рано сутринта. От отварянето до 10 часа сутринта в пункта на "Света Анна" се бяха ваксинирали над 50 души и още толкова чакаха на опашката, съобщиха от лечебното заведение.

Центърът работи от 8ч. до 20 ч. всеки ден (включително събота и неделя) и разполага с всички одобрени ваксини. Не е необходимо предварително записване. Ваксинационният център се намира в двора на болницата и може да се стигне до него с автомобил.

От “Пирогов“ и Александровска болница също отчитат засилев интерес към ваксинация.

Струпване на желаещи да се имунизират имаше и в метрото.

Имунизационни екипи коментират, че има повишен интерес към еднодозовата ваксина на Janssen, след която сертификат се издава веднага.

Опашки за ваксини се извиха и пред регионалните здравни инспекции в Пловдив и Бургас. В Бургас чакащите за имунизация бяха на метри от протеста срещу противоепидемичните мерки.

mediapool.bg