Кламер БГ - Новини: 28 оферти са подадени в МЗ за тестване на учениците

28 оферти са подадени в МЗ за тестване на учениците

Коронавирус

|
Съб, 30 Окт 2021г. 12:25ч.
28 оферти са подадени в МЗ за тестване на учениците

28 оферти са подадени в МЗ за тестване на учениците

28 оферти за щадящи антигенни тестове за тестване на учениците са подадени в Министертство на зрасвеопазването, стана ясно при отварянето на офертите в събота.

Комисията, която ги оценява, трябва да бъде готова с класирането до понеделник, което би позволило сключването на договори до края на следващата седмица.

Необходимото количество тестове е до 400 хиляди броя, като те трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

На всеки участник беше дадена възможността да оферира различни количества тестове, в зависимост от възможността да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор.

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

В началото на следващата седмица 9-членната комисия ще представи на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров доклад относно класирането на участниците, след което ще бъде/бъдат сключен/и договор/и за осигуряване на щадящите тестове за деца.

През седмицата правителството отпусна 13 милиона лева, с които да бъдат купени общо 1.6 млн. теста за проверка на учениците за коронавирус.

mediapool.bg