Кламер БГ - Новини: Издирва се мъж, хвърлил камък по движещ се рейс в Перник (видео)

Издирва се мъж, хвърлил камък по движещ се рейс в Перник (видео)

България

|
Вт, 11 Апр 2023г. 10:04ч.
Издирва се мъж, хвърлил камък по движещ се рейс в Перник (видео)

Издирва се мъж, хвърлил камък по движещ се рейс в Перник (видео)

МВР издирва се мъж, който е хвърлил камък по движещ се автобус на градския транспорт в Перник. Няма пострадали пътници, но е счупен един от прозорците на рейса, съобщиха от община Перник.

Инцидентът е станал на 8 април, малко след 22 часа в квартал "Димова махала" в Перник.

МВР разпространи запис на случая от охранителна камера. На него се вижда лице, което умишлено замеря с камък автобуса, който е извършвал последния си курс в посока кв. "Църква".

"За щастие на седалката, до която е счупеното стъкло, не е имало пътници“, каза Мартин Жлябинков, секретар на община Перник, пред Нова телевизия.

Удареният с камък автобус е от автопарка на общинското дружество "Градски транспорт - Перник" и е един от 13-те нови автобуса, които се движат по четири от градските линии.

При подобни вандалски прояви ще се публикуват видеоматериалите от камерите за денонощно видеонаблюдение, ще се сезират органите на МВР и ще търсим правата си за възстановяване на щетите по съдебен ред, предупреждават от община Перник.

"Това е поредният вандалски акт срещу автобус на фирмата. Хубавото е, че една от над 300-те общински камери за наблюдение е записала вандалския акт и извършителят, се надяваме, да бъде установен и да понесе наказателна отговорност", коментира Жлябинков.

mediapool.bg