Кламер БГ - Новини: Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков е освободен заради бавна работа

Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков е освободен заради бавна работа

България

|
Вт, 12 Септ 2023г. 11:54ч.
Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков е освободен заради бавна работа

Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков е освободен от премиера Николай Денков по-малко от три месеца след като беше назначен на поста.

Решението е взето “заради бавни темпове на работа, които излагат на риск изпълнението на важни мерки в сферата на здравеопазването, заложени в управленската програма”, информираха правителствената пресслужба.

В Министерството на здравеопазването Пенков отговаряше за дирекциите “Електронно здравеопазване“ и “Лечебни дейности“, за търговските дружества и контролираше работата на Изпълнителна агенция “Медицински надзор“, Центровете за спешна медицинска помощ и Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, държавните психиатрични болници, Националния център по трансфузионна хематология и др.

Пенков беше назначен за зам.-министър по предложение на министър Христо Хинков и заема поста за четвърти път, след като преди това бе зам.-здравен министър и в правителства на Бойко Борисов, Пламен Орешарски и Георги Близнашки.

Бил е директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ “Софиямед“.

Преди два месеца МЗ обсъждаше необходимостта и от четвърти зам.-министър, но в последствие се отказа да назначава такъв. Сега отново екипът на МЗ трябва да бъде попълнен.

mediapool.bg