Кламер БГ - Новини: Зам.-министър на ГЕРБ се връща в енергетиката

Зам.-министър на ГЕРБ се връща в енергетиката

България

|
Пет, 21 Юли 2023г. 14:18ч.
Зам.-министър на ГЕРБ се връща в енергетиката

Николай Николов вече е бил зам.-министър на енергетиката, архивна снимка Министерство на енергетиката

Зам.-министър на енергетиката от времето на втория кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов се връща във ведомството, стана ясно от съобщение на Министерския съвет в петък.

Николай Николов вече е заемал поста между 2015 и 2017 г. като заместник на Теменужка Петкова. Тогава той отговаряше за корпоративното управление, стратегиите и политиките на Министерството на енергетиката, както и за управлението на кризи. Сега не се посочват точно ресорите му, но е възможно да са същите

Николай Николов има богат опит в областта на корпоративните финанси. Ръководил е значими бизнес проекти в страната и региона, припомнят от правителствената пресслужба.

Магистър е по "Международни икономически отношение" и по "Право" от Университета за национално и световно стопанство - гр. София. Членува в Софийската адвокатска колегия. Дългогодишният му опит в сливанията и придобиванията и натрупан основно в "ПрайсУотърХаус Купърс", където достига ниво "старши мениджър", преди да основе консултантската компания "Транзакта" през 2002 г. Николов е участвал в множество проекти в частния сектор, включително в енергийната сфера, в България и региона.

mediapool.bg