Кламер БГ - Новини: Участник в автомобилна улична гонка получи доживотна присъда в Германия

Участник в автомобилна улична гонка получи доживотна присъда в Германия

Европа

|
Четв, 30 Ноем 2023г. 13:26ч.
Участник в автомобилна улична гонка получи доживотна присъда в Германия

Участник в автомобилна улична гонка получи доживотна присъда в Германия

Мъж на двадесет и пет години бе осъден на доживотен затвор за убийство, след като миналата година причини смъртоносна катастрофа по време на нелегална автомобилна улична гонка в западната част на Германия, предаде ДПА.

Съдийката Ясмин Клайнерт постанови вчера, че мъжът е действал злонамерено и носи пълна вина за участието си във фаталната надпревара на пътя. Делото бе разгледано в западногерманския град Висбаден. Мъжът, който е сирийски гражданин, е преминал през пет светофара на червено и е шофирал през Висбаден със скорост 130 км/час при максимална скорост за движение от 50 км/час, обяви съдът. Фаталната катастрофа се е случила през октомври 2022 година.

Подсъдимият се е блъснал челно в идващия отсреща автомобил, като другият шофьор, който наскоро е станал баща, е излетял от колата и е починал от раните си ден по-късно. В началото на съдебния процес през юни 2023 г. ответникът, който няма криминално минало, се разкая за действията си и каза, че не е действал преднамерено.

"Съжалявам за това с цялото си сърце", заяви той пред съда. Мъжът, пристигнал в Германия като бежанец от разкъсваната от война Сирия, е пострадал тежко при катастрофата. Ранени са били и четирима пътници, сред които и дете, което се е возило с него в колата, движеща се с висока скорост. Присъдата може да бъде обжалвана, уточнява ДПА.

mediapool.bg