Кламер БГ - Новини: Досегашният кмет на столичния район "Панчарево" ще прави собствена партия

Досегашният кмет на столичния район "Панчарево" ще прави собствена партия

България

|
Вт, 07 Ноем 2023г. 10:39ч.
Досегашният кмет на столичния район "Панчарево" ще прави собствена партия

Николай Гюров

Досегашният кмет на столичния район "Панчарево" Николай Гюров смята да създаде собствен политически проект.

Гюров беше кандидат за нов мандат, но на балотажа загуби от издигнатата от ГЕРБ Евгения Алексиева. През 2019 година, както и сега, той се кандидатира като независим. Гюров е бивш кадър на партията на Бойко Борисов и преди да стане кмет на района преди 4 години, в продължение на 12 години беше кмет на село Бистрица от партията на Бойко Борисов.

Във вторник Гюров обяви намерението си да създаде нов политически проект пред БНР.

"В него ще направя опит да обединя българското село и всички, които изостават на заден план и са извън фокуса на дневния ред", каза той.

Гюров обясни, че политическата му формация няма да е локална, а ще обединява българските села в национален мащаб, защото "това е най-голямата структура в страната, това са близо 5000 кметове на кметства със съответните проблеми".

По повод изборната загуба, Гюров каза: "Вероятно в недостатъчна степен сме съумели да представим на разбираем език онова, което успяхме да направим в последните 4 години. Търсим грешките у себе си".

"Този мит "Работим и влизаме в кварталите" беше разбит на пух и прах", отбеляза той по повод досегашното управление на София от ГЕРБ и посочи конкретни случаи, при които не е получил подкрепа от Столичната община. Гюров смята, че това е станало, защото не е представител на "съответната партия".

"За мен кметуването никога не е било самоцел. Не е имало нито една причина, не е имало момент на двоумене, в който ще кажа, че ще търся такава подкрепа с единствената цел да овладея и задържа позицията, която заемам. Държа да бъда независим", добави той.

Гюров твърди, че е имало разказа за полицейски проверки на негови поддръжници преди изборите. "В с. Герман полицаите прекъснаха футболна среща. Делегатът е отказал. След това са се ровили в мръсното бельо в съблекалнята, в банята са правили проверка. След което започва обиск на автомобилите. Това е на застъпници – само за това, че те са излезли в този период с името и лицето си като застъпници на Николай Гюров".

mediapool.bg