Кламер БГ - Новини: Депутатите съкратиха коледната си ваканция

Депутатите съкратиха коледната си ваканция

България

|
Четв, 15 Дек 2022г. 09:49ч.
Депутатите съкратиха коледната си ваканция

Депутатите съкратиха коледната си ваканция

Единодушно народните представители съкратиха коледната си ваканция и ще почиват от 24 декември 2022 г. до 2 януари 2023 г.

Според парламентарния правилник Народното събрание е във ваканция от 22 декември до 10 януари.

Предложението за по-малка почивка беше внесено от председателя на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова и бе подкрепено от 153 депутати.

"Не знаем колко ще е дълъг животът на този парламент, а има изключително много теми, които да се обсъдят и законопроекти на първо и второ гласуване", заяви Атанасова. Тя предложи двата дни между коледните и новогодишните празници да са единствените почивни извън официалните за страната ни. "Надявам се, че през това време ще осмислим кое е важно за страната ни и кое не", допълни Атанасова.

Работата на парламента продължава с второ гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

В дневния му ред са включени още Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и на Закона за данък върху добавената стойност.

Депутатите ще обсъдят на второ четене изменения в Закона за социално подпомагане, Закона за семейни помощи за деца и в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

mediapool.bg