Кламер БГ - Новини: Депутат от "Продължаваме промяната" напусна парламента

Депутат от "Продължаваме промяната" напусна парламента

България

|
Ср, 20 Юли 2022г. 13:39ч.
Депутат от "Продължаваме промяната" напусна парламента

Георги Гвоздейков, Снимка: БГНЕС

Депутатът Георги Гвоздейков от "Продължаваме промяната" (ПП) напусна Народното събрание, след като подаде оставка като депутат.

Той бе освободен от поста след двучасов дебат. По време на обсъжданията се разбра, че се очаква Гвоздейков да оглави службата за спешна помощ по въздуха.

"Дали има още някой в тази зала, който трябва да го трудоустроим преди извънредните избори, което е пряко свързано с Плана за възстановяване?", попита Станислав Анастасов от ДПС.

Димитър Недялков от ПП заяви, че се е убедил в качествата на Гвоздейков и заяви, че е убеден, че колегата му ще се справи с бъдещите начинания. Настимир Ананиев (ПП) определи Гвоздейков като "страхотен човек" и "професионалист" и му пожела успех.

Филип Попов от БСП напомни, че се обсъжда оставката на депутата, а не неговите "бъдещи трудови планове".

Гвоздейков бе депутат от Сливен. По професия е инженер и досега не е бил народен представител.

Преди десетина дни от партия "Възраждане" обявиха, че Гвоздейков е кандидатствал за шеф на дирекция гражданската въздухоплавателна авиация. От формацията твърдят, че той е бил назначен, но само ден по-късно е излязъл в неплатен отпуск, за да може да работи като депутат, но и да запази директорската си позиция.

От ПП отговориха, че това са лъжи. От там заявиха, че Гвоздейков наистина е спечелил конкурса, но не е бил назначен за директор.

mediapool.bg