Кламер БГ - Новини: Вътрешният министър потвърди, че са били подслушвани опозиционни политици

Вътрешният министър потвърди, че са били подслушвани опозиционни политици

България

|
Четв, 20 Май 2021г. 23:48ч.
Вътрешният министър потвърди, че са били подслушвани опозиционни политици

Бойко Рашков

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди информацията, че политици са били подслушвани от две служби - ДАТО и ДАНС, предаде БТА.

Коментарът на Рашков пред агенцията е по повод изнесена по-рано в четвъртък информация, че опозиционни политици, в това число и водачи на парламентарни листи, са били подслушвани във времето около парламентарните избори на 4 април.

Рашков заяви още, че получил информация, според която в момента в ДАНС се унищожават материали.

Вицепремиерът, цитиран от БТА, заяви още, че срещу него има образувано дело в прокуратурата след публикация в медиите, в която се твърди, че Рашков и зам.-шеф на ДАТО готвят "Бръмбаргейт" 2, чиято мишена бил главният прокурор.

Близки до ГЕРБ и Пеевски медии като "Правен свят” преди три дни излязоха с твърдения, че Рашков е поискал от ДАТО “всички записи на оперативно интересни лица, които се съхраняват в ДАТО и по които протича името на главния прокурор Иван Гешев”. Въпросните материали можело да се използват за изготвянето на компромати срещу обвинител №1, които да бъдат разпространени в медии, а по-късно да послужат и за евентуално искане до ВСС за отстраняването на Гешев.

По-рано в четвъртък пресцентърът на Държавна агенция "Национална сигурност”, че е разпоредена вътрешна проверка за изясняване на изнесената информация за неправомерно използвани от ДАНС специални разузнавателни средства (СРС) спрямо политици преди проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори.

mediapool.bg