Кламер БГ - Новини: Ваня Григорова прие да се кандидатира като ляв кмет на София

Ваня Григорова прие да се кандидатира като ляв кмет на София

България

|
Пет, 25 Авг 2023г. 20:00ч.
Ваня Григорова прие да се кандидатира като ляв кмет на София

Манифестът на Ваня Григорова за управлението на София, сн. БГНЕС

Икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова и лидерите на БСП-София Иван Таков и на Левицата! Костадин Паскалев обявиха в петък, че тя е приела номинацията им да е общата лява кандидатура за кмет на София и влиза в битката под мотото "София за всички". Очаква се Григорова да получи подкрепата на още над десет леви формации.

Пред медиите бе представен и "Манифест за един демократичен град", подписан от самата нея.

Григорова обяви готовност за ревизия на общинските услуги, които към момента са отдадени на управление на частни структури, с акцент и върху социалните услуги и върху недостига на места в детските градини и яслите.

"Имаме обща цел – първо, да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението. Към момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони и благоволението на управляващите, а обикновените хора често се чувстват нечути. Другата причина, поради която се съгласих да приема това предизвикателство, е че от 33 години София се управлява от десни партии", каза още тя.

Според председателя на градската организация на БСП Иван Таков предстои тежка битка срещу статуквото, срещу "сглобката", а лидерът на Левицата! Костадин Паскалев увери, че ще се работи за решаване на столичните проблеми стъпка по стъпка.

"Смятаме, че единният ляв блок е този, който може да предложи решения, които да върнат достойния облик на София", каза Паскалев

mediapool.bg