Кламер БГ - Новини: Тече преразпределение на бизнеса на Къро

Тече преразпределение на бизнеса на Къро

България

|
Вт, 06 Юни 2023г. 15:43ч.
Тече преразпределение на бизнеса на Къро

Тече преразпределение на бизнеса на Къро

Тече преразпределение на легалния бизнес на убития в Южна Африка бизнесмен Красимир Каменов – Къро, който бе издирван от Интерпол. Справка в Търговския регистър показва активност при поне няколко от свързваните или пряко контролираните от Каменов дружества, като някои от тях започват още от 26 май - ден след атентата, съобщава "Капитал".

Започнали са действия по овладяване на официалните бизнеси на Къро, най-известният от които е зеленчуковата борса в "Слатина" – "Слатина-Къра". На общо събрание на 1 юни Красимир Каменов е освободен от борда. Същото се случва и с двете изпълнителни директорки - съпругата му Гергана Каменова, която също бе убита в Южна Африка, както и Гергана Първанова. Последната е била назначена в края на март на мястото на Филип Стоянов - друг някогашен доверен мениджър на Каменов, който се обръща срещу него и става свидетел на прокуратурата, посочва "Капитал".

Като изпълнителен директор на "Слатина-Къра" на 1 юни е заявено вписване на Румен Драганов Илиев. Той е дългогодишен управител на една от официалните компании на Къро, "Камекс КА", но според "Капитал" изглежда, че е минал към противниковия лагер.

В последно време Красимир Каменов бе в силно обтегнати отношения с бившия си съратник от ударните бригади на ВИС-2 Христофорос Аманатидис-Таки, с когото разделиха бизнесите си.

Заявлението за смяна на директора в "Слатина-Къра" е подадено от адв. Виктор Рашев от "Рашев и партньори" – компания, притежаваща 10% от зеленчуковата борса.

Според "Капитал" три други компании от обръча на Къро, които досега се водеха формално собственост на подставени лица, са продадени срещу символични суми също на Румен Драганов Илиев. И в трите дружества през годините има доста промени на формалните собственици и управители, като често става въпрос за младежи и треньори по бокс, кикбокс, ММА или други бойни изкуства.

mediapool.bg