Кламер БГ - Новини: След драмите в МВР е назначен нов зам.-министър

След драмите в МВР е назначен нов зам.-министър

България

|
Пон, 18 Дек 2023г. 13:16ч.
След драмите в МВР е назначен нов зам.-министър

След драмите в МВР е назначен нов зам.-министър

Премиерът Николай Денков е назначил нов заместник министър в МВР, съобщи правителствената пресслужба. Това е Христо Стефанов, който досега бе началник на правната дирекция в силовото ведомство. Той заема мястото на подалия оставка Стоян Темелакиев.

Темелакиев се раздели с поста след скандала покрай футболния мач България-Унгария в средата на ноември. Тогава националният стадион бе затворен за публика с оправданието, че това се прави по препоръка на УЕФА. Всъщност БФС се опасяваше от готвения протест срещу президента в оставка Борислав Михайлов.

Резултатът бе, че фенове и полиция се сбиха по улиците около стадиона, но покрай агресивните запалянковци пострадаха и много невинни. Заради действията на полицията Денков поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Той отказа да напусне поста и бе подкрепен от Делян Пеевски и Бойко Борисов. Денков уволни Темелакиев, тъй като за неговото назначение не се е изисква решение на парламента.

Новият зам.-министър Стефанов е служител от кариерата. Той е бил разследващ полицай в продължение на осем години в полицията в Перник. Работил е и в криминалната полиция, в ГДБОП и дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". Завършил е "Право"в Софийския университет.

mediapool.bg