Кламер БГ - Новини: След акция "Бяло" МВР започна операция във Враца и Видин

След акция "Бяло" МВР започна операция във Враца и Видин

България

|
Пон, 19 Дек 2022г. 13:14ч.
След акция "Бяло" МВР започна операция във Враца и Видин

Шефът на националната полиция Атанас Илков, Снимка: БГНЕС

МВР и прокуратурата започнаха мащабна операция във Враца и Видин. Акцията идва няколко дни след тази срещу наркоразпространението, станала известна като "Бяло".

Повод за операцията в Северозапада са няколко тежки престъпления от последните седмици, обясни шефът на националната полиция Атанас Илков. Той обаче обясни, че има и друго – получени сигнали за растящо напрежение между престъпни групировки от региона.

"Това, което наблюдаваме на базата на нашия анализ последните седмици и месеци, е ескалирането на напрежение между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време, което нямаше как да ни остави безучастни", заяви той без да даде повече подробности.

Новата акция стана и нов повод службите да се хвалят за доброто взаимодействие. Окръжният прокурор Владимир Сираков я нарече "нормално продължение на тази от миналата седмица".

Към момента не се съобщават резултати от акцията. В нея участват няколкостотин служители. Проверяват се заложни къщи, адреси в ромските махали и множество коли.

mediapool.bg