Кламер БГ - Новини: Слави Трифонов съди Петков за 50 хил. лв.

Слави Трифонов съди Петков за 50 хил. лв.

България

|
Пон, 27 Юни 2022г. 14:26ч.
Слави Трифонов съди Петков за 50 хил. лв.

Слави Трифонов съди Петков за 50 хил. лв.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов е завел дело пред Софийския градски съд срещу премиера Кирил Петков. Шоуменът настоява за 50 хил. лв. обезщетение заради изречени от министър-председателя квалификации по него адрес и причинени неимуществени вреди.

Трифонов обяви, че ще заведе иск срещу премиера в деня, в който "Продължаваме промяната" дадоха пресконференция, на която заявиха, че причината за разпада на коалицията не е темата "Северна Македония", а парите за ремонт на пътища и строителство.

Лидерът на ИТН даде да се разбере, че е бил подразнен от коментарите, че той бил мафията.

"Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения", заяви тогава той.

Трифонов каза, че освен срещу Петков, ще заведе дела и срещу вицепремиера Асен Василев, както и срещу спортния министър Радостин Василев. Последният стана министър от квотата на ИТН, но след като партията оттегли подкрепата си за правителството той напусна заедно с още няколко депутати.

mediapool.bg