Кламер БГ - Новини: Семерджиев ще получи още едно обвинение

Семерджиев ще получи още едно обвинение

България

|
Ср, 13 Юли 2022г. 08:40ч.
Семерджиев ще получи още едно обвинение

Снимка: БГНЕС

До дни на Георги Семерджиев, заподозрян за тежката катастрофа край столичния хотел "Хемус", при която загинаха две млади жени, ще бъде повдигнато ново обвинение. Това заяви пред БНТ зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров. То ще бъде за притежание на наркотици, тъй като в колата му е открит амфетамин.

Към момента мъжът има три обвинения – за катастрофата и смъртта на двете жени, за шофиране след употреба на наркотици и за използване на фалшива шофьорска книжка. Очаква се в четвъртък апелативният съд в София да реши окончателно дали той да остане в ареста. От думите на Тодоров се разбра, че по време на това заседание ще се дадат и подробности за новото обвинение.

Инцидентът със Семерджиев предизвика огромен скандал след като се оказа, че той е с десетки нарушения на пътя, осъждан е и е обвиняем по друго дело. Въпреки това обаче се е придвижвал безпроблемно с фалшивата си швейцарска книжка, на която бе обърнато внимание едва след катастрофата.

Има и сериозни подозрения, че полицаи са му помагали да се укрие. След удара вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че в колата му е била полицайката от Първо РПУ в столицата Симона Радева. Тя бе отстранена от длъжност и срещу нея започна дисциплинарно производство. Нова телевизия съобщи, че Радева е получавала по 2 хил. лв. месечно, за да пази Семерджиев от проверки. Заподозрени са и други полицаи, за които се смята, че са дали на шофьора стълба, с която е влязъл в апартамента си, тъй като си изгубил ключовете при катастрофата.

Според следователя Тодоров към момента няма доказателства, че Радева е била в колата на Семерждиев. Доказано е обаче, че тя и още двама служители са му помагали да се укрие, обясни той.

Прокуратурата вече обяви, че е образувала дело за евентуален полицейски чадър. Засега обвиняеми няма.

"Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни постановения и не му е връчено нито едно. Учудващо е, че от 10-11 юни той се издирва след шофиране в "Студентски град" с притежание на наркотици, а ние го намерихме за половин час", коментира Тодоров.

mediapool.bg