Кламер БГ - Новини: Само един коледен базар в София, но и той e под въпрос

Само един коледен базар в София, но и той e под въпрос

България

|
Вт, 24 Ноем 2020г. 17:51ч.
Само един коледен базар в София, но и той e под въпрос

Независимо че миналата седмица Столична община лансира три коледни базара в София за празниците, в крайна сметка се оказа, че ще работи само един. Става въпрос за разположения в пространството на Градската градина до Народния театър "Иван Вазов". Неговата съдба обаче също е под въпрос и ще зависи от решението на премиера Бойко Борисов в сряда във връзка с предложения му почти пълен локдаун от здравните власти, съобщиха пред Mediapool от Столична община.

Коледни базари няма да се провеждат в парка на НДК и на площад "Славейков", защото от общината смятат, че няма достатъчно гаранции, че могат да се съблюдават пандемичните мерки на тези пространства.

Ако единственият коледен базар в София остане, посетителите му задължително ще трябва да носят маски. Има и категорична забрана за разполагането на маси и консумация на място.

Организаторите на базара трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора. Наред с това се въвежда еднопосочност на движението и трябва да се осигурят отделни вход и изход.

Споменатото носене на маски е задължително и от търговците, и от посетителите.

mediapool.bg