Кламер БГ - Новини: С конкурс се сменят шефове на екоинспекции, басейнови дирекции и национален парк

С конкурс се сменят шефове на екоинспекции, басейнови дирекции и национален парк

България

|
Вт, 26 Апр 2022г. 18:59ч.
С конкурс се сменят шефове на екоинспекции, басейнови дирекции и национален парк

С конкурс се сменят шефове на екоинспекции, басейнови дирекции и национален парк

Екоминистерството провежда конкурси за нови директори в пет екоинспекции, в три басейнови дирекции и един национален парк.

До 9 май е срокът за подаване на документи от кандидатите за директори на Регионалните инспекции по околна среда и води в Плевен, Стара Загора и Шумен, а за тези в Хасково и Бургас на 12 април е изтекъл срокът за кандидатстване. В процедура е и конкурсът са нов шеф на националния парк "Централен Балкан" и се очакват резултатите им.

Сред основните изисквания към желаещите поемат управлението на екоинспекциите е да имат минимум 3 години на ръководна длъжност и/или 7 години опит в областта на анализи, управление, мониторинг и контрол. Те ще трябва да представят концепция за бъдещата си работа, а претендентът да ръководи парк "Централен Балкан" трябва да има такава за опазването на защитените територии. Окончателният избор ще е след интервю. За заемане на всяка от позициите изискванията са

В момента директорите на петте екоинспекции са назначени на срочен трудов договор до провеждането на конкурс, а ръководителят на националния парк е изпълняващ длъжността.

До 16 май ще могат да подават документи претендентите да оглавят басейновите дирекции в Благоевград, Пловдив и Плевен. Те ще трябва да представят концепция как ще прилагат политиката по управление, опазване и контрол на водите на национално, басейново и регионално ниво. При тях също конкурсът ще е тристепенен, като последно е интервюто с миналите предишните два кръга.

mediapool.bg