Кламер БГ - Новини: Радостин Василев намекна, че напуска ПП-ДБ

Радостин Василев намекна, че напуска ПП-ДБ

България

|
Пет, 26 Май 2023г. 09:40ч.
Радостин Василев намекна, че напуска ПП-ДБ

Радостин Василев, снимка: БГНЕС

Очаква се напусналият "Има такъв народ" и присъединил се към "Продължаваме промяната" (ПП) Радостин Василев да напусне парламентарната група на ПП-ДБ.

Василев не е обявил директно това свое намерение, но го намекна с публикация във Фейсбук. Той анонсира, че в петък ще даде пресконференция с други членове на създаденото от него гражданско движение, а темата ще е "коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ".

"Утре (петък) от 11:00 часа в сградата на БТА в София ще дам специална пресконференция заедно с членове на управителния съвет на гражданско движение "Силна България" във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ. Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България", написа той.

Написаното е придружено с видео, в което се напомнят записите на Борисов, снимките на кюлчетата и пачките в нощното шкафче на лидера на ГЕРБ, както и снимки, свързани с "Барселонагейт".

"Има фактори, които обслужват идеята, че редовен кабинет не може да се случи. Едно е забавянето на мандата, второ – Радостин Василев от ПП обявява, че ще се отцепи от ПП, вървят слухове из кулоарите за записи, които има той, това е част от тази динамика, която цели разклащане на политическата среда", каза по-късно Даниел Митов от ГЕРБ пред бТВ по повод заявката на Василев.

По неофициална информация на Радостин Василев е било отказано да стане министър на спорта в бъдещото правителство с ротационни премиери Николай Денков (ПП) и Мария Габриел (ГЕРБ).

Извън това обаче през последните дни в ПП е имало напрежение заради решението с втория мандат да се направи правителство с ротационни премиери, което да бъде подкрепяно от ПП и ГЕРБ.

Миналата година Василев беше министър на спорта от квотата на ИТН в кабинета на Кирил Петков. След като Слави Трифонов обяви, че изтегля формацията от правителството с аргумента "заради Македонияяяяя", Василев и останалите министри от ИТН подадоха оставка. По-късно обаче той, заедно с няколко депутати от ИТН, обяви, че снема доверието си от Трифонов и напусна ИТН, определяйки партията като проводник на корупция и задкулисие.

На последните два пресрочи парламентарни вота Василев влезе в парламента като кандидат на ПП. Той обаче не е член на партията на Кирил Петков и Асен Василев, а се води гражданска квота.

mediapool.bg