Кламер БГ - Новини: Първокласниците в Гълъбово и Обручище с подаръци от AES за училище

Първокласниците в Гълъбово и Обручище с подаръци от AES за училище

България

|
Пет, 15 Септ 2023г. 16:45ч.
Първокласниците в Гълъбово и Обручище с подаръци от AES за училище

Първолаци от Гълъбово и Обручище получиха подаръци за първия учебен ден, сн. AES

Първокласниците във всички училища в Гълъбово и село Обручище получиха като подаръци за 15 септември ученически раници, пълни с учебни пособия и материали, съобщиха от ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" в петък.

Благотворителната инициатива на най-модерната и екологична въглищна електроцентрала у нас се провежда за 15 път и тази година е обхванала 93 първокласници от I ОУ "Св. Паисий Хилендарски", II ОУ "Христо Ботев", СУ "Васил Левски" в Гълъбово и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Обручище Ученически раници са получили и децата първокласници на служителите на AES България в цялата страна.

"Всичко започва от знанието! 15-и септември е ново начало за всеки първокласник. Началото на дългия път на съзряването и трупането на знание, а знанието отваря врати. Затова всички ние в AES България ви желаем на добър час и много успехи занапред. Щастливи сме, че за поредна година можем да бъдем част от вашия празник – първия учебен ден", заяви в поздрава си към първокласниците, учителите и родителите Мариана Геренова, комплексен ръководител за всички производствени активи на AES България.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България, която надхвърля 16 млн. лева от старта на дейността на компанията в страната. Образованието е сред основните приоритети в тази програма, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие, посочват от енергийната компания, която е най-големият инвеститор в своя отрасъл.

mediapool.bg