Кламер БГ - Новини: "Пирогов" не откри нарушения на медици по случая с Мустафа Емин

"Пирогов" не откри нарушения на медици по случая с Мустафа Емин

България

|
Пет, 01 Септ 2023г. 11:22ч.
"Пирогов" не откри нарушения на медици по случая с Мустафа Емин

Снимка: БГНЕС

Вътрешната проверка в "Пирогов" по случая с Мустафа Емин е приключила и нарушения на медицинския персонал не са открити, съобщиха от болницата. Емин, който е съветник на военния министър Тодор Тагарев, бе обвинен от лечебното заведение, че е вдигнал скандал след като чакал дълго време за преглед с малкото си дете.

Болницата сподели в социалните мрежи разказ на медицинска сестра за въпросната вечер. Тя твърди, че Емин е искал да изкарат друго дете от протившоковата зала, за да бъде прегледано неговото и че е заплашавал с министър на здравеопазването.

Той самият каза, че това не е истина. Емин призна, че може да е реагирал по-емоционално след четиричасовото чакане, но заяви, че е нечовешко да иска друго дете да бъде извадено от залата, за да бъде лекувано неговото и подобно нещо не е правил.

Всички медицински стандарти са спазени, твърдят от болницата. На детето на Емин, което е имало рана на главата, са назначени нужните изследвания и манипулации

и е изпратено вкъщи с препоръки.

"Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента. За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 (три) травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Или правилата на триаж са спазени стриктно", пише в съобщението на болницата.

Още по темата:

Съветник на военния министър отрече да е вдигал скандал в "Пирогов"

Документите от проверката ще бъдат изпратени на партия "Да, България", чийто кадър е Емин, казват още от "Пирогов". От формацията също заявиха, че ще проверят случая.

Неколкочасовото чакане в "Пирогов" не е изключение. Повечето пациенти, отишли през нощта, се събират пред един или два кабинета в зависимост от травмите. Оттам се изпращат за допълнителни изследвания като рентеген, ехограф, кръвни и т.н. След това отново се връщат в първия кабинет за диагноза, терапия и лечение. Обикновено там има опашки, а когато постъпи и спешен случай дежурните лекари спират прегледите, за да се занимават с него.

mediapool.bg