Кламер БГ - Новини: Пазачът на кучетата, разкъсали млада жена в Долна Оряховица, остава в ареста

Пазачът на кучетата, разкъсали млада жена в Долна Оряховица, остава в ареста

България

|
Съб, 01 Апр 2023г. 18:18ч.
Пазачът на кучетата, разкъсали млада жена в Долна Оряховица, остава в ареста

Полицаи отвеждат Ивалин Стратиев от съда в ареста Снимка:БГНЕС

Районният съд в Горна Оряховица остави в ареста 61-годишния Ивалин Стратиев - обвинен за смъртта на нахапаната от кучета Мирослава Стоянова от Долна Оряховица.

На закрито заседание днес магистратите решиха, че мъжът може да се укрие, тъй като няма постоянен адрес. Престъплението, за което е обвинен, предвижда затвор до 5 години и глоба до 10 000 лева.

Мъжът се е грижил в продължение на 2 години за петте кучета в чужд имот в Долна Оряховица, които нападнаха и нахапаха 40-годишната санитарка в четвъртък. Жената почина от обилна кръвозагуба.

Стратиев е имал устна договорка със стопанина на кучетата, който е в Германия, да се грижи за животните и да живее в имота. Изпращали му пари за храна на четириногите, но той ги изпивал и кучетата скитали, озверели от глад, твърдят съседи.

Причината за смъртта на Мирослава е остра масивна кръвозагуба, причинена от множеството ухапвания. Присъствали на огледа още са в шок от вида на трупа. Бедрата на Мирослава били оглозгани до кост.

Ивалин е арестуван в деня на инцидента в четвъртък.

В петък Окръжната прокуратура във Велико Търново му повдигна обвинение и поиска от съда налагането на постоянна мярка "задържане под стража".

61-годишният мъж е обвинен, че не е полагал достатъчно грижи за кучетата, причинили смъртта на младата жена.

Ивалин Стратиев се яви в съда със служебен защитник. Пред събралите се журналисти не отрони и дума. Адвокатът му каза, че ще обжалва най-тежката мярка за неотклонение. Той посочи, че Стратиев е съдействал на полицията и изпаднал в шок, след като разбрал за трагичният инцидент.

"Ще обжалваме мярката за неотклонение, съболезнования за умъртвеното момиче Мирослава... Стратиев съдейства на полицията, прокуратурата... Не е лош човек, няколко дни откакто съм с него, последователен е, няма някакви подмисли. Първия ден беше шокиран, преживява го, но адекватно са постъпили горнооряховските полицаи, коректно са постъпили към него", коментира адвокат Николай Ангелов, цитиран от bgonair.bg.

Защитникът няма впечатления за животните, нахапали до смърт жената, защото след трагичния инцидент са били евтаназирани. Каза обаче, че в двора е имало големи количества храна за кучета, което, според него означава, че те не са били държани гладни.

mediapool.bg