Кламер БГ - Новини: ПП-ДБ се разменя с ГЕРБ начело на правната парламентарна комисия

ПП-ДБ се разменя с ГЕРБ начело на правната парламентарна комисия

България

|
Вт, 05 Септ 2023г. 19:59ч.
ПП-ДБ се разменя с ГЕРБ начело на правната парламентарна комисия

ПП-ДБ се разменя с ГЕРБ начело на правната парламентарна комисия

Договорената ротация между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на шефското място в парламентарната правна комисия ще се състои до края на седмицата, когато Анна Александрова от ГЕРБ-СДС поеме поста от Стою Стоев от ПП-ДБ. Той пък ще заеме нейното като зам.-председател.

Рокадата е включена в дневния ред на пленарното заседание на Народното събрание.. В програмата е записан и изборът на депутата от ГЕРБ Тома Биков за председател на комисията по културата и медиите на мястото на подалия оставка и освободен негов съпартиец Вежди Рашидов.

Депутатите ще гласуват и освобождаването на подалия оставка като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол Димитър Бъчваров .

В седмичната програма е първо гласуване на четири законопроекта за промени в Закона за движението по пътищата - на Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Божидар Божанов (ПП-ДБ), на Настимир Ананиев (ПП-ДБ) и на Димитър Найденов(ППДБ).

През двата работни дни от седмицата депутатите ще обсъдят на второ четене и промени в Закона за храните и в Закона за електронното управление., както и в Закона за достъп до обществена информация.

Програмата предвижда да бъдат изслушани годишните доклади за 2022 г. за дейността на ДАНС, на Държавна агенция "Разузнаване" , на Служба "Военно разузнаване" и на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства .

В петък е предвиден и редовният парламентарен контрол.

mediapool.bg