Кламер БГ - Новини: Прокурорският син от Перник е с ново обвинение

Прокурорският син от Перник е с ново обвинение

България

|
Ср, 13 Септ 2023г. 20:05ч.
Прокурорският син от Перник е с ново обвинение

Васил Михайлов, Снимка: БГНЕС

Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, е с ново обвинение, съобщи прокуратурата. Този път е за заплаха срещу бившата му приятелка с инициали Б.Р. Според разследващите той я е заплашил общо четири пъти.

По-рано през деня къщата, в която живее Михайлов, бе претърсена от разследващите. Делото се води от Софийската районна прокуратура.

От Перник до София

Преписката за заплахата е образувана първоначално в Перник. Очаквано, всички тамошни прокурори са си направили отвод и затова делото е изпратено в София.

По същия начин се развиха събитията и по другото разследване срещу Михайлов-младши. То е за няколко побоя и телесни повреди. По него започна да се работи едва след като семейството на поредния пребит излезе пред медиите. След това кметът на града Станислав Владимиров също се намеси и заяви, че ще търси помощ, ако местните полиция и прокуратура не могат да се справят.

Чак тогава разследващите се задействаха. От тези събития мина повече от година. Делото все още е висящо пред първата инстанция.

Междувременно бащата прокурор бе понижен в длъжност, но така и не напусна съдебната система.

Още по темата:

И столични съдии не искат да се занимават с прокурорския син от Перник

Телефон

Михайлов –младши прекара месеци наред в следствения арест. Наскоро той бе пуснат под домашен арест. Според неофициална информация бившата му приятелка твърди, че е заплашвана преди около три месеца, разследващите предполагат, че той е имал телефон и докато е бил в килиите.

Това е второто му пускане под домашен арест. При първото той обяви в национален ефир, че излиза от апартамента си и бе върнат в следствения арест.

Сега той живее в къщата на свой роднина. Пред бТВ Михайлов коментира, че не е заплашвал приятелката си. По повод полицейския обиск заяви, че това били негови приятели.

mediapool.bg