Кламер БГ - Новини: Нели Андреева е освободена от длъжността заместник-министър на транспорта

Нели Андреева е освободена от длъжността заместник-министър на транспорта

България

|
Пон, 01 Ноем 2021г. 19:35ч.
Нели Андреева е освободена от длъжността заместник-министър на транспорта

Нели Андреева

Заместник-министърът на транспорта Нели Андреева е освободена от длъжност със заповед на премиера Стефан Янев, съобщи правителствената информационна служба. Мотиви за освобождаването й не са посочени.

Нели Андреева зае поста при предишния служебен министър на транспорта Георги Тодоров. Нейни ресори бяха транспортната политика в железопътния и морския транспорт, концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия в железопътния и морския транспорт и дирекция "Координация на програми и проекти".

От 2019 г. до заемането на поста заместник-министър Нели Андреева беше директор на дирекция "Стратегическо планиране и инвестиционни проекти" в държавното предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура". Преди това, от 2012 г. е била главен експерт в Управляващия орган на оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 г. – 2020 г. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Управление на проекти" от ВТУ "Тодор Каблешков" - София. Завършила е и международни икономически отношения в УНСС.

С друга заповед на премиера за заместник областен управител на област Ловеч е назначен Емил Енчев. Той е магистър по специалността "Икономическа информатика" от Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на информационните технологии.

За заместник областен управител на област Кюстендил е назначен Емил Атанасов. Той има юридическо образование от Академията на МВР в София. Адвокат е от адвокатската колегия в Кюстендил. Работил е в Районното управление на МВР в Дупница в периода от 1984 г. до 1992 г., както и в Окръжна следствена служба - Кюстендил от 1992 г. до 1999 г.

mediapool.bg